Followers


Maafkan aku. Aku ini bukan seorang pencipta novel atau apa-apa pun. Tapi aku hanya manusia yang biasa. Aku ini seorang yang suka mentaip, mencerita, meluahkan perasaan aku ini. Blog ini sudah menjadi sebuah diary aku. Semua kisah yang disini adalah kenyataan dan benar. Bukan hanya rekaan atau tipu. Terima Kasih.

Menterjemahkan.

Fyra Syafie :D

Awak awak , tau tak gambar tersebut tu siapa ? Haaa nama dea Nur Shafirrah Shafie . Err dea ada nama glomor tau ? Nama glomor dea FYRA . Unik kan nama dea ? Kalau kauorang nak berkawan nan dea add jea kat facebook . Kauorang just perlu taip Fyra Shfie . Haha comel kan . Entah aku taktau la macamana la Elvi boleh rapat nan dea . Tapi Elvi neh bukan jenis memlilih kawan tau . Elvi neh tak kisah berkawan dengan sesiapa tapi Elvi mintak maaf la . Buat masa neh Elvi tak boleh nak berkawan nan lelaki . Haa mesti tanya kan kenapa kenapa kenapa ? Sebabya hati aku telah dicuri oleh Muhammad Zulhilmi Azmi . Muka dea mirip nan Anuar Zain . Haha laki aku neh ada mirip artis rupanya . Tak sangka aku . Haha sorry la bagi pakweee pakweee yang nak berkawan nan Elvi ataupun erkawan . Sorry guest ! Yeh , Elvi memang sombong --' Okay okay , sambung balik cerita .  First-first kenal dea neh dalam fb . Dulu famous dea neh sebab dulu dea couple nan Muhammad Fazil tapi sekarang . Haha eden taktau . Maleh la nak jaga tepi kain orang . Tapi Elvi lupa la siapa yang mulakan dulu chatting neh . Bukan sekadar chatting jea tapi siap texting dalam fon lagi . Kan aku dah kata ak neh tak sombong pon >.< Haha bajetkan ? Tapi bagi aku dea neh okay jea , open mind la juga . Tak la sombong sangat . 

Tengok tu , dea tulis pasal Elvi la . Hiwhiw 
Malunya saya . Haha .

Nampak tak ? Den dah zoom dah . Wah tarikh tuuuuuu . 

Wah gambar siapa tu ?

Wuuuuuuu siapa tu . Hiwhiw .

Tengok ayat last dea tu . Amboyy kau jang . Haha .

Gambar tersebut tu semuanya dari blog dea , wah bangganya saya dea update pasal saya . Susah payah jea update pasal Elvi . Hiwhiw tapi Elvi amat menghargainya . Yeah mulai harini kau dah tersenarai atau dikategorikan sebagai kawan baik aku . Wuuuuuuuuuu sayang kau dol haha .

Akhir sekali , aku ada pantun untuk kau dan pantun neh aku reka sendiri  (:
Sahabat sejati sahabat setia,
Ikhlas bersahabat membawa berkat,
Selalu memberi nasihat berguna,
Agar selamat dunia akhirat.

Selalu memberi nasihat berguna,
Agar selamat dunia akhirat,
Buat panduan dimana berada,
Agar persahabatan membawa berkat.

Suka duka dikongsi bersama,
Hadapi cabaran dengan tenang,
Sahabat sejati berhati mulia,
Sanggup bersama susah dan senang.

Semasa didunia baik dihargai,
Jangan sampai pergi tak kembali,
Bermacam-macam kawan boleh dicari,
Tak mungkin sama sahabat sejati.