Followers


Maafkan aku. Aku ini bukan seorang pencipta novel atau apa-apa pun. Tapi aku hanya manusia yang biasa. Aku ini seorang yang suka mentaip, mencerita, meluahkan perasaan aku ini. Blog ini sudah menjadi sebuah diary aku. Semua kisah yang disini adalah kenyataan dan benar. Bukan hanya rekaan atau tipu. Terima Kasih.

Menterjemahkan.

Punca blogger tak update entry .

Dari pagi-pagi pikir nak update apa , akhirya ada juga idea den neh . Jom baca hari neh Elvi nak update pasal blalalala ~ ----> Ada sesetengah blogger otai mengatakan perlunya update blog sehari sekurang2nya sekali atau dua kali. Ada juga yang kata sampai perlu update 5kali ! Sebenarnya , semua neh bergantung pada blogger tu sendiri . Ikut suka lah nak update berapa kali . Dan bergantung pada tujuan orang tu blogging juga . 

Tapi agaknya apa punca ye yang blogger-blogger neh tak update entry ? Banyak faktor-faktor yang mendorong kekurangan blogger-blogger update entry .


Meluangkan masa dengan kawan-kawan serta kekasih hati . Seorang blogger yang betul-betul blogger tidak akan menulis hal peribadi serta aktiviti harian mereka semata untuk update entry . Haha ~

Sebok untuk mencuba benda baru kononnya . (batuk2 kuat) Haha~ Mula menonjolkan diri dalam bentuk vlog dan last2 blog kemana , vlog pun dah tak ada . Konon kecewa dek kerana tak dapat sambutan . 


Terlampau 'menghias' blog sampai tak tertanggung dek kelajuan broadband di Malaysia . Disebabkan terlampau 'cantik' blog tersebut tidak didatangi orang dan tak dapat sambutan buatkan hilang semangat nak update entry kerana dah tahu tak ada yang nak menjengah pun . Walau sesaat !

Haha~ Tu sebenarnya adalah sebilangan kecil jea . Kebanyakkannya sekadar tak ada idea nak tulis apa jea . Lagi-lagi blog yang bertema macam elektronik ,  cinta , tip s, keagamaan , fesyen dan lain2 lagi .

Blog-blog bertema neh menyebabkan mereka kering idea apabila dah tak ada bahan nak story . Haha~ Nak kena selalu research dan buka mata dalam tema yang diperlukan .

Blog yang terlalu bebas pula buatkan orang tak tertarik nak singgah sebab ceritanya turun naik . Lagi-lagi yang cerita hal peribadi . Siapa yang nak tahu tentang diri kita ? Artis kah kita ini ? Hehe~ 

Lagi tak best bila ada yang bersikap seperti di entry: Ikut-ikut jadi ikutan.